Schimbă Viitorul prin Artă

Plasticul este peste tot – pe fundul mărilor și oceanelor, pe malurile râurilor, în inima munților, în stomacul animalelor, în hrana noastră zilnică și în aerul pe care îl respirăm. A început să fie produs în cantități industriale acum 70 de ani și a devenit, în timp, simbolul societăților de consum și una dintre cele mai grave amenințări la sănătatea planetei. La nivel global, doar 9% din tot plasticul produs este reciclat. Chiar și în țările dezvoltate, rata reciclării plasticului colectat în gospodării nu depășește 50%; mai mult, o foarte mică parte din acest procent este ulterior convertită în ambalaje reutilizabile.

ParkLake Shopping Center lansează campania Schimbă Viitorul prin Artă, Transmite Mesajul Tău Creativ pentru Viitor și invită tinerii artiști să contribuie la conștientizarea și sensibilizarea publicului prin artă, în ceea ce privește impactul ecologic al poluării cu plastic.

Parte din strategia centrului comercial care vizează încurajarea proiectelor culturale și prezentarea tinerilor artiști către publicul larg, campania are ca obiectiv realizarea și expunerea a 4 sculpturi de mari dimensiuni din material plastic reciclabil, sub coordonarea Ralucăi Ghideanu.

În perioada 20 iunie – 07 iulie 2021, tinerii artiști sunt invitați să transmită proiectul și conceptul creativ la adresa de e-mail parklakeproiecte@gmail.com

Regulamentul complet al campaniei este disponibil AICI

Provocarea artiștilor este de a crea sculpturi cu un puternic impact emoțional, care să tragă semnale de alarmă legate de problema ecologiei, adusă la un nivel personal, individual. Conceptele vor avea ca tematică generală natura în ansamblul ei și vor fi însoțite de mesajul specific pe care autorul își propune să îl transmită.

Începând cu 15 august, sculpturile astfel realizate vor fi expuse în spațiile exterioare ale centrului comercial ParkLake

Raluca Ghideanu este o tânără artistă care are în portofoliu peste 20 de expoziții de grup naționale și internaționale, trei bienale internaționale de artă, cinci expoziții personale, cinci sculpturi de artă publică și un premiu internațional pentru sculptură. Personajele sale sculpturale vorbesc despre viață, despre redescoperire și redefinire, despre închisorile în care ne aflăm.

 

Parteneri:

       

Publicatii
18 iunie 2021