Răspundem întrebărilor voastre!

Atât pe pagina noastră de Facebook, cât și în alte medii, am primit mai multe întrebări despre construcția ParkLake, despre cadrul legal de folosire a terenului și despre planurile de dezvoltare. Pentru că suntem de părere că orice controversă trebuie lămurită, iată câteva date legate de cele mai frecvente chestiuni puse în discuție.

În primul rând, vă mulțumim tuturor pentru preocuparea legată de natură. Vă asigurăm că împărtășim această viziune. Tocmai de aceea, conceptul ParkLake este de a celebra natura, de a crea un spațiu inspirat și integrat în natură unde întreaga familie să se simtă bine și să se relaxeze. O simplă vizită la ParkLake demonstrează din plin acest lucru.

Legat de faptul că Parcul Titan ar fi putut fi afectat de construcția ParkLake, avem următoarele precizări: înainte de a începe lucrările, terenul respectiv era în paragină, acoperit de gunoi, unde se afla și o bază sportivă părăsită. Sub nici o formă construcția nu a atins terenul Parcului Titan, ci a recuperat un teren care producea disconfort locuitorilor zonei.

Terenul respectiv era de proveniență privată, așa că orice decizie legată de folosința lui era la latitudinea proprietarului. ParkLake îndeplinește absolut toate normele legale de construcție și funcționare, prin autorizația primită în septembrie 2013.

Tot ce am făcut a fost să curățăm zona, nu să intervenim în ea. Mai mult decât atât, am contribuit la îmbunătățirea spațiului verde prin plantarea de copaci, lucru pe care îl vom face în mod constant. Am avut grijă, atunci când am făcut planurile, să nu afectăm traficul din zonă ci, mai mult, să îl îmbunătățim.

Construcția Parklake respectă absolut toate reglementările urbanistice și este gândită să se integreze firesc cu cadrul natural din jur. Mai mult decăt atât, clădirea este modernă, prietenoasă cu mediul, construită respectând toate „normele verzi”. Focusul nostru este sustenabilitatea și, astfel, am diminuat impactul asupra mediului printr-o construcție ecologică, eficientă energetic, realizată cu materiale sustenabile, cu lumină naturală și cu optimizarea consumului de apă. De altfel, ParkLake este prima construcție din România care a primit certificările ISO 14001 și OHSAS 18001, emise de Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA).

În plus, ParkLake a creat peste 2000 de locuri de muncă și deja s-a dovedit a avea un impact pozitiv, economic și social,  asupra zonei unde se află. ParkLake contribuie astfel la regenerarea urbană și la creșterea valorii imobiliare din zonă, oferind în același timp multiple posibilități de relaxare pentru cei 1.500.000 locuitori din proximitate.

Gândiți-vă doar că o societate modernă înseamnă și construcții, spații comerciale, spații de relaxare. Nu mai trăim, ca acum sute de ani, aproape de natură. Orașele cresc, se modernizează, avem nevoie de spații de locuit, de spații comerciale, de distracție. Nevoile noastre se schimbă față de cele ale strămoșilor noștri. Important este cum integrăm apropierea de natură, pe care ne-o dorim cu toții, cu modernizarea. Este provocarea lumii în care trăim. Credem că, prin construcția ParkLake, am reușit să creăm conexiunea cu natura. E un spațiu inspirat de natură, integrat în natură, care ne inspiră prin design și facilități să explorăm natura înconjurătoare. E un spațiu care ne cheamă să fim împreună, ne aduce în imediata apropiere a Parcului Titan, ce va fi descoperit astfel și de oameni care nu au fost niciodată aici.

Imaginați-vă o zi de weekend pentru o familie cu copii din zonă – părinții pot merge cu cei mici la cumpărături, pot vedea un film și se pot distra la spațiile de joacă, pentru ca apoi să facă o plimbare în parc, să se relaxeze și să se bucure de frumusețea naturii. Ne dorim să creăm experiențe complete pentru vizitatorii noștri, care pleacă din natură și se întorc în natură.

Publicatii
30 septembrie 2016
Categorii
Press Release