Prognoza cromatică pentru 2017: se poartă verdele Greenery!

E oficial, anul acesta se poartă verdele- şi nu orice fel de verde, ci nuanţa Greenery, o combinaţie energică între verde şi galben care aminteşte de culoarea verzei creţe. Anunţul vine din partea Institutului Pantone Color, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi a sistemelor de culori, care a ales verdele-gălbui dintr-o listă de 10 culori care vor defini cu siguranţă tendinţele modei în sezonul de primăvară/vară 2017. Alături de galben primrose, denim Niagara, albastru Lapis, roz Yarrow, kale, albastru Paradise Island Aqua, roz Pale Dogwood, Hazelnut şi portocaliu Flame Red-Based, verdele Greenery este o nuanţă luminoasă, pastelată, cu accente neutre, un simbol al noilor începuturi, al vitalităţii şi al relaxării, al reîntoarcerii omului modern către natura primăvăratică “într-un context social şi politic complex”.

În fiecare an, la începutul lunii decembrie, Institutul Pantone publică o listă de 10 culori dintre care ulterior stabileşte, după studierea tendinţelor modei internaţionale, culorea anului următor, care va o influenţă extrem de puternică asupra industriei de modă din domeniul vestimentar, dar şi din cel al design-ului de interior. Dacă anul trecut Institutul Pantone a făcut o excepţie de la propria regulă şi a ales nu una, ci două culori definitorii pentru 2016 (roz-cuarţ şi albastru-seren) pentru a ilustra nevoia de securitate a societăţii contemporane, în 2017 sursele de inspiraţie ale experţilor Pantone au fost mediul înconjurător şi elementele naturii (pământ, aer, apă) aflate în echilibru, de aceea verdele Greenery se armonizează perfect cu celelalte nuanţe de pe lista pentru 2017 a Institutului Pantone.
Pentru ca schimbările din domeniul modei să nu te prindă nepregătit, noi te sfătuim să îţi alcătuieşti deja o listă cu piese vestimentare şi accesorii must-have în nuanţele anului 2017, ba chiar îţi venim în ajutor cu propuneri de outfit-uri interesate, recomandate de retailerii din ParkLake.

Rochie din catifea de la Zara
Rochia până peste genunchi de la Zara, cu decolteu în V, bretele fine şi tiv asimetric este perfectă pentru o apariţie proaspătă şi primăvăratică, iar dacă o accesorizezi cu o pereche de botine ecru cu toc şi detalii metalice vei semăna cu o adevărată nimfă a naturii! Iar ca să te protejezi de gerul de afară, poţi oricând să adaugi o jachetă large de la Zara, din fâş cu aplicaţii de puf negru, care să dea o notă nonconformistă ţinutei tale!

Rochie metalizată de la H&M
Croită din jerseu uşor şi plisat care străluceşte metalizat şi cât se poate de magnetic, rochia de la H&M poate fi purtată la o petrecere în club, croiala dreaptă a gâtului şi mânecile lungi conferindu-i un aer nonconformist, dar trendy. Adaugă o broşă metalică în formă de avocado şi vei obţine un look îndrăzneţ şi original!

Haine de iarnă de la Forever 21
Fie că preferi modelul până în talie cu mesaj franţusezc sau pe cel over-size, cu buzunare generoase şi aplicaţii vintage pe mânecă, jachetele de iarnă de la Forever 21 sunt perfecte pentru zilele friguroase de iarnă: nu numai că ţesătura groasă te va proteja de ger, dar nuanţa de verde Greenery îi va face pe cei din jur să întoarcă privirea după tine, iar tu vei avea o apariţie extrem de fresh chiar şi în mijlocul iernii.

Vopseşte-ţi părul în nuanţa greenery la Getty’s Color Bar
Dacă eşti de părere că schimbarea de look implică nu doar vestimentaţia, ci şi aspectul fizic, poţi încerca să îţi vopseşti părul verde la Getty’s Color Bar, deschis recent în ParkLake. Experţii în înfrumuseţare se vor asigura că părul ta va dobândi exact nuanţa strălucitoare a verdelui Greenery şi că tu vei avea cu siguranţă un look inedit, devenind în sensul propriu o “fată verde cu părul pădure”!

Publicatii
06 ianuarie 2017
Categorii
Press Release