RoLUG Technic Xperience – 29 septembrie, ParkLake Garden

Pe 29 septembrie de la ora 11:00, te așteptăm la ParkLake să iei parte la cea mai mare competiție organizată de membrii comunității RoLUG – RoLUG Tehnic Xperience, în cadrul căreia vei putea admira mașini de viteză, camioane, roboți, bărcuțe și alte vehicule motorizate și comandate de la distanță, construite din piese LEGO® Technic™.

Concursul este împărțit în 6 probe diferite, elementul comun constând în faptul că toate modelele prezentate sunt unice, construite din piese LEGO® Technic™, motorizate și conduse de la distanță de designerii lor.

Probele sunt următoarele:

TRIAL TRUCK

Modelele înscrise reprezintă vehicule deplasabile pe roți, asemănătoare în proporție de cel puțin 50% cu vehicule reale. Toate modelele sunt dotate cu motor fake funcțional de minim 6 cilindri, cabină cu 2 locuri, volan activ, direcție pe roți, suspensii și au o greutate minimă de 1.5 kg.

Modelele vor parcurge un traseu pe iarba cu urcusuri si coborasuri si obstacole cu diferite grade de dificultate. Castiga modelul care a reusit sa termine traseul cu cel mai mic numar de interventii si intr-un timp cat mai scurt.

OFF-ROAD

Modelele inscrise reprezinta Trophy Truck-uri, asemanatoare in proportie de cel putin 50% cu vehicule reale. Toate modelele sunt dotate cu motoare LEGO, directie pe roti, suspensii pe toate rotile sau/si pe punti.

Modelele vor parcurge cu viteza un traseu pe teren accidentat. Castiga modelul cel mai rapid si cu cel mai mic numar de interventii.

MICRORACERS

Modelele inscrise reprezinta vehicule de mici dimensiuni, deplasabile pe roti, asemanatoare in proportie de cel putin 50% cu vehicule reale. Toate modelele sunt dotate cu motoare LEGO, directie pe roti si au un volum sub 1600 cmc.

Modelele vor parcurge un traseu de viteza pe teren plat, intr-un circuit inchis, cu elemente de slalom. Castiga modelul cel mai rapid si cu cel mai mic numar de interventii.

SPORT CARS

Modelele inscrise reprezinta masini de viteza, asemanatoare in proportie de cel putin 50% cu vehicule reale. Toate modelele sunt dotate cu motor fake functional, cabina cu minim 1 loc, volan activ, cutie de viteze electrica, directie pe roti, suspensii si au o greutate minima de 1 kg.

Modelele vor parcurge un traseu de viteza pe teren plat, intr-un circuit inchis, cu elemente de slalom. Castiga modelul cel mai rapid si cu cel mai mic numar de interventii.

BOATS

Modelele inscrise reprezinta ambarcatiuni de viteza. Toate modelele sunt dotate cu motoare si carene LEGO.

Modelele vor parcurge un traseu intr-o piscina adanca de 12 cm, cu elemente de slalom. Castiga modelul cel mai rapid si cu cel mai mic numar de interventii.

BATTLE ROBOTS

Modelele inscrise reprezinta bolizi capabili sa scoata dintr-o suprafata delimitata un alt bolid asemanator. Toate modelele sunt dotate cu motoare LEGO, roti sau senile, detin cate un element surpriza si au o greutate maxima de 1.5 kg.

Toti robotii se vor lupta intre ei, 2 cate 2. Un robot este considerat invins daca este scos din suprafata delimitata sau daca se afla in imposibilitatea de a se mai deplasa. Castiga robotul cu cele mai multe victorii.

Vino sa asisti la concurs si sa afli cine va fi campionul RoLUG Technic Xperience!

 

Despre RoLUG:

– RoLUG înseamnă Romanian LEGO(R) Users Group / Grupul utilizatorilor LEGO(R) din România

– compus din AFOLi (Adult Fan of LEGO) de diferite vârste din toată ţara, cu profesii diferite, ce împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru piesele LEGO

– RoLUG a luat fiinţă în anul 2007 ca un simplu forum de discuţii şi s-a dezvoltat în ultimii ani, obtinând titlul de Recognized LUG (LUG recunoscut pe plan internaţional)

– au participat la expoziţii naţionale şi internaţionale, iar din 2015 îşi organizează propriile expoziţii

– organizează în diferite oraşe ale ţării concursuri de Trial Truck (vehicule telecomandate, construite din piese LEGO ce parcurg trasee cu obstacole şi roboţi pusi faţă în faţă să lupte) şi concursuri online de creaţii pe diverse teme.

– publică articole pe site-ul rolug.ro şi pagina de facebook rolug.ro, imagini de la expoziţii şi concursuri pe pagina de Flickr rolug şi înregistrări video de la concursuri pe canalul youtube clubrolug

Publicatii
24 septembrie 2018