Marea Atașare – Ediția a-V-a

Haideți să sărbătorim împreună Săptămâna Mondială a Alăptării!

Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare vă invită, pentru al cincilea an consecutiv, la Marea Atașare, un eveniment global de promovare a alăptării, care va avea loc la ParkLake, pe 3 august, de la ora 10:00.

Anul trecut, peste 21.500 bebeluși din 28 de țări au fost alăptați simultan, iar în acest an, ne dorim să doborâm acest record. Astfel, pe 3 august, începând cu ora 10.30, zeci de mii de mame din întreaga lume își vor alăpta pruncii simultan, urmând ca evenimentul să fie consemnat la nivel mondial.

De ce Alăptăm pentru România:

Un studiu publicat de UNICEF (Lancet) arată că decesele a peste 800.000 de copii ar putea fi prevenite anual dacă ar primi lapte matern exclusiv în primele șase luni, iar alăptarea ar continua, cel puțin până la vârsta de 2 ani. Alăptarea din primele momente și contactul direct piele pe piele al mamei cu nou-născutul sunt esențiale pentru întărirea imunității copilului.

Studiile din anii trecuți arată că doar 12,6% dintre bebelușii din România sunt alăptați exclusiv până la șase luni, așa cum recomandă Organizația Mondială a Sănătății.

Părinții prezenți la eveniment vor putea savura o cafea delicioasă, pregătită de Gloria Jean’s Coffees – ParkLake.

Publicatii
29 iulie 2019