„Elefantul curcubeu”: safari creativ urmat de concerte jazz, la mall

Din 4 februarie, în fiecare duminică, părinții și copiii sunt invitați să se îmbarce într-o călătorie inedită, plină de culoare, în lumea atelierelor creative completate de magia muzicii jazz.

„Elefantul curcubeu” este un veritabil safari creativ destinat întregii familii pentru a petrece cât mai plăcut timpul liber în aceast sezon, până la venirea primăverii. În perioada 4 februarie – 1 aprilie, UCIMR și ParkLake au pregătit o serie de ateliere interactive pline de surprize, urmate de concerte de jazz cu cele mai îndrăgite și apreciate trupe ale momentului. Intrarea va fi liberă.

În zona scenei („Main square”), „Elefantul curcubeu” va găzdui în fiecare duminică de la ora 16:00 ateliere în cadrul cărora cei mici vor învăța să confecționeze mici instrumente muzicale, să decoreze obiecte, vor intra în culisele teatrului de umbre și vor participa la ilustrarea sonoră a unor povești muzicale, toate menite să le dezvolte abilitățile artistice și practice, și să-i familiarizeze, în același timp, cu muzica de jazz, plină de tonalități creative ce va constitui liantul tuturor activităților.

Iar de la ora 18:00, va fi timpul pentru concertele jazz susținute de cele mai în vogă trupe ale momentului. Interpreți precum Adrian Nour, Viorica Pintilie, Marta Popivici, Irina Sârbu, Mircea Tiberian, Blue Noise, Teodora Spînu, sunt artiștii care vor construi lumi sonore menite să îi facă mult mai receptivi pe cei mici.

Există studii și certificări ale faptului că muzica mărește, într-adevăr, capacitatea de asimilare, iar organizatorii, prin acest proiect, și-au propus să creeze un ambient prietenos de dezvoltare prin educare.

Totul a pornit de la faptul că elefantul, așa cum este etichetat de prea multe ori acest gen de muzică (jazz), ascunde de fapt o lume sonoră plină de culoare, care se arată doar acelora care au răbdare să învețe să asculte.

De aceea, artiștii invitați să concerteze în fiecare duminică, sunt muzicieni care nu o dată au dovedit că știu și pot să dea glas jazz-ului, la un nivel profesionist, păstrând spectrul de culori (tonuri) variat și aducând publicului muzica diferitelor perioade, îmbinând prin bucurie de a fi numeroase stiluri.

Atelierele creative, asemeni zonei concertistice, vor fi susținute și ele de către profesioniști în domeniu, persoane dedicate cu capacități de predare certificate și cu experiență în coordonarea unor activități similare. Atelierele vor fi organizate în parteneriat cu membri ai Organizației Naționale Cercetașii României, Centrul Local Steaua Polară.

 

Al optulea eveniment: duminică, 1 aprilie

Atelier de creație decorativă şi concert Afrodizzy

Duminică, 1 martie, la ParkLake ne îmbarcăm alături de “Elefantul curcubeu” într-o călătorie plină de culoare în lumea atelierelor creative şi a magiei muzicii jazz ? Ţi-am pregătit, de la ora 16:00, un atelier de creație decorativă cu tematică pascală, urmat, de la ora 18:00, de un concert susținut de trupa Afrodizzy.

Programul complet al evenimentelor va fi disponibil pe paginile de Facebook ale organizatorilor UCIMR și Park Lake unde toți cei interesați să participe vor putea urmări filmulețe de la concerte, explicații, tips and tricks despre temele atelierelor.

UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România a mai derulat proiecte similare care s-au bucurat de un succes neașteptat, atât în rândul celor mai tineri din public, cât și în rândul părinților, în cadrul Festivalului Promenadelor Brașovului.

Cu o experiență de peste 20 de ani în dezvoltarea proiectelor culturale, UCIMR se înscrie și prin acest proiect în tendințele europene de a faclita accesul la cultură, prin intermediul muzicii, în parteneriate cu instituții publice și private. Elefantul curcubeu – Stagiune de Jazz și Ateliere creative la ParkLake este un proiect cultural co-finanțat de AFCN.

 

Publicatii
29 ianuarie 2018