Concert al Orchestrei de Cameră Radio, la ParkLake

Ce mod e mai potrivit pentru a celebra culorile toamnei, dacă nu prin muzică? ParkLake, împreună cu Radio România Muzical, dar și cu Orchestrele și Corurile Radio România, îi invită pe bucureșteni sâmbătă, 8 septembrie, începând cu ora 19:00 să participe la un concert special.  Acesta va fi susținut de Orchestra de Cameră Radio, alături de dirijorul Constantin Adrian Grigore și solista Irina Sârbu. Artiștii  vor apărea pe scena special instalată în Grădina ParkLake și-i vor încânta pe spectatori cu piese celebre din muzica clasică și jazz.

Concertul, prezentat de realizatorii matinalului Radio România Muzical, Andreea Chiselev și Liviu Pețu, va îmbina cele două stiluri muzicale: muzică clasică și prelucrări în stil jazz ale unor celebre piese românești se vor împleti într-un program accesibil tuturor. De la Mozart la Johann Strauss-fiul și Dmitri Șostakovici,  lucrări muzicale pe care toți le-am fredonat cândva vor fi interpretate cu pasiune de artiștii aflați pe scenă.

,,Este important să ne facem timp pentru cultură, întrucât cultura ne inspiră și ne aduce un strop de culoare în cotidian. Vrem să oferim ocazia unui număr cât mai mare de oameni să descopere magia muzicii clasice”, au declarat reprezentanții ParkLake Shopping Center.

Evenimentul este primul de acest fel și de o asemenea anvergură care implică o orchestră simfonică, organizat într-un mall din București. Pentru acesta, ParkLake Shopping Center va amenaja o adevărată sală de concert în aer liber, cu sute de scaune, dar și cu prosecco pentru spectatori. Accesul la concert este gratuit.

O seara perfectă, petrecută de bucureșteni în acorduri de muzică, în mijlocul decorului verde al grădinii ParkLake

 

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO

Dirijor: CONSTANTIN ADRIAN GRIGORE

Solistă: IRINA SÂRBU

Moment prezentare

Wolfgang Amadeus Mozart: Uvertura operei Nunta lui Figaro

Dmitri Şostakovici: Vals nr. 2

Scott Joplin: Entertainer

Jean Sibelus: Valse triste

Johannes Brahms: Dans ungar nr. 5

Moment prezentare

Arr. Capriel Dedeian: Hora Staccato

Hora Mărţişorului

Căluşarii

Ciocârlia

Moment prezentare

Johann Strauss-fiul: Valsul Wiener Blut – Sânge vienez

Johann Strauss-fiul: Valsul Frühlingsstimmen – Voci de primăvară

Johann Strauss-fiul: Trisch Trasch Polka

Jacques Offenbach: Can-Can

 

Publicatii
20 august 2018