Bradul care dăruiește!” – o campanie despre implicare, conștientizarea autismului și ecologie

Anul acesta, în preajma sărbătorilor de iarnă, Asociația Help Autism derulează o altfel de campanie de sărbători. „Bradul care dăruiește!” este o acțiune care vorbește despre conștientizarea autismului, ecologie și implicarea comunității în acțiuni de voluntariat, într-un mod ușor de accesat și care îmbină, în mod unic, cauze sociale aparent diferite.

În parteneriat cu ParkLake, Help Autism invită vizitatorii centrului comercial la un atelier de creație, în spiritul Crăciunului. Pe data de 15 decembrie, între orele 13.00 și 18.00, în incinta complexului, sub coordonarea voluntarilor asociației, copii și adulți se vor putea implica în confecționarea unor brăduți de Crăciun stilizați. Decorațiunile vor fi realizate din materiale reciclabile, crengi de copac adunate din pădure de către voluntarii asociației, care și-au dorit în acest fel să demonstreze că atmosfera și simbolurile de sărbătoare pot fi prezente în fiecare casă și fără a dăuna mediului. Totodată, fiecare vizitator va putea afla mai multe și despre Tulburarea de spectru autist și povestea celor 500 de copii sprijiniți de Help Autism și va putea dona pentru terapia lor. La finalul atelierului, brăduții realizați de către voluntari vor fi expuși pentru vânzare în magazinul online al Asociației: charityshop.helpautism.ro. Astfel, oricine va putea lua parte la această campanie cumpărând un brad pentru a-și împodobi casa, biroul sau oferi un cadou special în ajun de sărbători, ducând în acest fel mai departe și mesajul de conștientizare a autismului.

Alături de dorința de a vorbi cât mai multor oameni despre cauza copiilor cu autism, asociația a oferit campaniei și o componentă ecologică. Din fondurile obținute prin vânzarea brazilor confecționați, vor fi achiziționați puieți de arbori pentru o acțiune de împădurire, care va avea loc în primăvara anului viitor. La plantarea acestora vor participa și o parte dintre copiii diagnosticați cu autism, pe care asociația îi susține în programe de terapie. Astfel, micuții speciali vor avea și șansa de a fi implicați într-o activitate inedită, în cadrul orei de socializare, precum și de a participa la o lecție practică despre natură și importanța conservării mediului. Asociația își propune ca prin această acțiune să dăruiască naturii cel puțin 100 de copaci, iar participanții la ateliere sunt invitați să se alăture și acțiunii de plantare.

În România, se estimează a fi peste 30.000 de copiii afectați de tulburarea de spectru autist. Autismul nu se vindecă, însă cu diagnostic pus la timp și intervenție specializată, până la 50% dintre acești copii pot ajunge adulți independenți și integrați. De 9 ani, Asociația Help Autism luptă pentru ca fiecare copil cu autism din România să aibă șansa la o viață normală. Asociația susține în programe de terapie, în centrele din București și Suceava, prin parteneriatele public-private și la domiciliu, 500 de copii care suferă de Tulburare de Spectru Autist. Costurile lunare pentru terapia unui copil cu acest diagnostic se ridică până la 1000 de euro lunar, costuri nedecontate de stat și greu de susținut de către familii. Tocmai de aceea, implicarea companiilor și a persoanelor fizice, prin sponsorizări și donații, reprezintă singura șansă ca acești copii să aibă parte de terapia care îi poate ajuta să ducă o viață normală.

 

 

Publicatii
28 noiembrie 2018