Bebe în Siguranță

Știați că atunci când vorbim despre mortalitatea în rândul copiilor, România este țara cu cele mai multe astfel de cazuri din Uniunea Europeană?
Din acest motiv,  Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare propune o serie de evenimente intitulate „Bebe în siguranță” , în cadrul cărora specialiști în domeniu vin în întâmpinarea viitorilor și proaspeților părinți prin oferirea de informații corecte și soluții concrete pentru protejarea vieții copiilor.

ÎN CADRUL ÎNTÂLNIRII CU TEMA “BEBE ÎN SIGURANȚĂ” VOM VORBI DESPRE:

Impactul alăptării asupra sănătății – care sunt beneficiile alăptării asupra sănătății copilului, dar și a mamei? Cum ne asigurăm că bebe este hrănit eficient.

Elemente de siguranță cu privire la somnul bebelușului – cum putem preveni riscul de sufocare în timpul somnului, ce este Sindromul Morții Subite la copii și cum poate fi prevenit.

Elemente de siguranță în sistemul de purtare – ce este un sistem de purtare ergonomic, care este poziția de purtare corectă și cum putem evita sufocarea bebelușului?

Elemente de siguranță auto – ce tip de scaun alegem și cum fixăm corect copilul în scaun dar și scaunul în mașină?

Sănătatea proaspeților părinți – despre frică, anxietate și multitudinea de sentimente care apar odată cu venirea copilului. Când sunt normale, cum le facem față și când căutăm ajutor.
Cele care va vor aduce informații de actualitate, validate științific, dar și pentru a vă împărtăși din propria experiență de părinte, vor fi membrele Asociației de Pediatrie și Consultanță în Alăptare :

*dr. Roxana Hristianovici, mamă a doi copii, Medic Pediatru și Consultant în Alăptare Certificat IBCLC, Consultant în Babywearing;

*Mara Popescu, mamă a patru copii, Educator Prenatal Lamaze, Doula, Consultant de Babywearing, Consultant în Alăptare Certificat IBCLC

*dr. Iulia Cristiana Balint-Boia, mamă a doi copii, Medic Pediatru și Consultant în lactație Certificat Internațional IBCLC.

Invitați speciali ai conferinței:

*Elena Munteanu – Blogger Sebababy.ro
*Maria Apetrii – Specialist în siguranță auto
*Ana Elena Martiniuc – Psiholog, Medic Ginecolog

Ne propunem, astfel să creștem conștientizarea în rândul părinților asupra unor aspecte esențiale ce țin de sănătatea și siguranța copiilor și să contribuim la reducerea și prevenția cazurilor de mortalitate infantilă cauzate de infecții, a Sindromului Morții Subite a Bebelușului, a vătămărilor grave cauzate copilului în urmă incidentelor auto, a sufocării bebelușului.

Vom dezbate și subiecte ce țin de prevenirea suicidului, abandonului, neglijenței și a pruncuciderii.

*Evenimentul va avea loc miercuri, 19 iunie, orele 18 – 20 , în incinta centrului comercial ParkLake, zona Main Square, iar participarea este gratuită.

*Intrarea la eveniment „Bebe în siguranță” este gratuită, dar locurile sunt limitate și este necesară înscrierea. Puteți accesa formularul de înscriere pe butonul „Mă înscriu”.
Înscriere aici. Click: https://bit.ly/2WjUKx5

Program:
17:45-18:00 – Înregistrare participanți

18:00-18:10 – Prezentarea eveniment moderator Elena Munteanu – sebaby.ro

18-10: 18:30 – Elemente de siguranță pentru alăptare – Dr. Iulia Balint-Boia

18:30-18:50 – Elemente de siguranță pentru babywearing – Mara Popescu

18:50-19:10 – Elemente de siguranță pentru transportul auto – Maria Apetrii

19:10-19:30 – Elemente de siguranță pentru somnul bebelușului – Dr. Roxana Hristianovici

19:30-19:50 – Elemente de siguranță pentru sănătatea părinților – Dr. Ana Elena Martiniuc

19:50-20:00 – Tombolă

Înscrie-te acum aici, completând formularul:
http://www.pedilactis.ro/2019/05/31/bebe-in-siguranta/

Ne vedem acolo! 🙂

Publicatii
11 iunie 2019