Bebe în Siguranță

Miercuri, 25 septembrie, de la ora 18 :00, ParkLake găzduiește o nouă ediție a evenimentului « Bebe în siguranță », organizat de Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare. Evenimentul își propune să crească  conștientizarea în rândul părinților asupra unor aspecte esențiale ce țin de sănătatea și siguranța copiilor și să contribuie la reducerea și prevenția cazurilor de mortalitate infantilă cauzate de infecții, a Sindromului Morții Subite a Bebelușului, a vătămărilor grave cauzate copilului în urmă incidentelor auto, a sufocării bebelușului. De asemenea, vor fi dezbătute și subiecte ce țin de prevenirea suicidului, abandonului, neglijenței și a pruncuciderii.

 

⭕ÎN CADRUL ÎNTÂLNIRII CU TEMA “BEBE ÎN SIGURANȚĂ” VOM VORBI DESPRE:

Impactul alăptării asupra sănătății – care sunt beneficiile alăptării asupra sănătății copilului, dar și a mamei? Cum ne asigurăm că bebe este hrănit eficient.

Elemente de siguranță cu privire la somnul bebelușului – cum putem preveni riscul de sufocare în timpul somnului, ce este Sindromul Morții Subite la copii și cum poate fi prevenit.

Elemente de siguranță în sistemul de purtare – ce este un sistem de purtare ergonomic, care este poziția de purtare corectă și cum putem evita sufocarea bebelușului?

Elemente de siguranță auto – ce tip de scaun alegem și cum fixăm corect copilul în scaun dar și scaunul în mașină?

Sănătatea proaspeților părinți – despre frică, anxietate și multitudinea de sentimente care apar odată cu venirea copilului. Când sunt normale, cum le facem față și când căutăm ajutor.

 

⭕Prezente, ca întotdeauna, pentru a vă aduce informații de actualitate, validate științific, dar și pentru a vă împărtăși din propria experiență de părinte, vor fi membrele Asociației de Pediatrie și Consultanță în Alăptare :

*dr. Roxana Hristianovici, mamă a doi copii, Medic Pediatru și Consultant în Alăptare Certificat IBCLC, Consultant în Babywearing;

*Mara Popescu, mamă a patru copii, Educator Prenatal Lamaze, Doula, Consultant de Babywearing, Consultant în Alăptare Certificat IBCLC

*dr. Iulia Cristiana Balint-Boia, mamă a doi copii, Medic Pediatru și Consultant în lactație Certificat Internațional IBCLC.

 

⭕Invitați speciali ai conferinței:

*Elena Munteanu – Blogger Sebababy.ro
*Maria Apetrii – Specialist în siguranță auto
*Ana Elena Martiniuc – Psiholog, Medic Ginecolog

*Intrarea la eveniment „Bebe în siguranță” este gratuită, dar locurile sunt limitate și este necesară înscrierea. Puteți accesa formularul de înscriere pe butonul „Mă înscriu”.

 

⭕Înscriere aici.
Click: https://www.pedilactis.ro/2019/05/31/bebe-in-siguranta/

Publicatii
18 septembrie 2019