Sârbii au fost cei mai buni la baschet 3×3, iar Enache și Filip de la FCSB au făcut freestyle cu Da Move Crew. Totul la Nike 3×3 Challenge în ParkLake

Nike 3×3 Challenge, o experiență completă

Serbia a luat căimacul la Nike 3×3 Challenge, turneul marca Sport Arena Streetball care a dat startul sezonului de baschet 3 la 3 în 2017. Cele două echipe care au făcut deplasarea la București din țara vecină au ajuns neînvinse la duelul direct din finala categoriei Open, iar favorita Zmajevi și-a dus misiunea până la capăt, câștigând finala cu 12-8 în fața conaționalilor de la Epic Jam și încasând cecul în valoare de 1000 de euro.

Este o experiență foarte frumoasă pentru noi. Este un turneu foarte bine organizat, care ne-a făcut să jucăm foarte bine. Am tras pentru fiecare minge – așa am câștigat trofeul. Am jucat finala împotriva unei echipe care nu are niciun secret pentru noi. Îi știm foarte bine pe fiecare dintre băieți, și ei sunt luptători extraordinari, dar noi ne-am făcut treaba și ne-am concentrat pe ceea ce conta. Am avut un weekend foarte bun, a fost o experiență excelentă și ne dorim să revenim cât mai curând aici”, a declarat Vuk Jovanovic, căpitanul celor de la Zmajevi.

Iar dacă sârbii au fost cei mai buni la baschet 3×3, vedetele de la FCSB, Gabi Enache și Lucian Filip și-au arătat calitățile la freestyle, alături de cea mai tare trupă din Europa, Da Move Crew din Italia. Cei doi fotbaliști au avut puține emoții atunci când au fost nevoiți să învârtă mingea pe deget, dar s-au adaptat rapid. Filip a dovedit că este la fel de talentat și cu mingea de baschet, marcând din a doua încercare un coș de la linia de aruncări libere.

Italienii au avut un moment epic înaintea finalei mari, presărat cu nenumărate trucuri care i-au făcut să devină virali pe internet și încheiat cu un slam-dunk apoteotic reușit de Gianmarco Oddo, peste o piramidă alcătuită din doi colegi de-ai săi.

Spectacolul a fost completat de trupele de majorete și de dans coordonate de vedeta Disney Junior, Andra Gogan, precum și de fetele de la Academia de Majorete.

Cele mai bune echipe românești de baschet 3×3 din sezonul trecut, Rahova’s Finest și Școala Veche, s-au oprit în semifinalele competiției, la categoria Open Masculin, neputând trece de barajul sârbesc.

Spectatorii au avut parte de acțiune din plin și în meciurile categoriilor de juniori. Nicoleta Crăciunescu, Andreea Zamoianu, Mihaela Jalbă și Patricia Bădică, adică Golden Buzzers au câștigat competiția rezervată fetelor sub 18 ani, 14-11 în finală cu Emil Squad, chiar dacă au avut și o jucătoare de 14 ani în lot. “Am avut emoții, cu un asemenea public, cu atâția oameni. Cred că am dominat competiția. În semifinală am avut mari emoții, pentru că am jucat împotriva unor fete mai mari ca vârstă. Dar, am trecut peste tot”, a spus la final Patricia Bădică (14 ani).

Mascații au devenit campioni la categoria sub 18 ani, masculin, după o finală dramatică, 11-10 cu La Sanky în timp ce la categoria rezervată veteranilor (plus 35 ani) Babylon a învins în finală echipa Make și prietenii, unde a evoluat și Paul Helcioiu, fostul câștigător al FIBA Eurochallenge Cup cu Asesoft Ploiești în anul 2005. La sub 14 ani masculin s-a impus Young Sharks, care a avut o finală ușoară, 18-9 cu Șoimii Galbeni.

Toate echipele clasate pe podium la Nike 3×3 Challenge au primit drept premii tichete de diferite valori cu care vor putea achiziționa produse din magazinele Nike. Producătorul de echipament sportive a oferit la această competiție o șansă de câștig și spectatorilor, prin intermediul numeroaselor concursuri dar și a tombolei unde a pus la bătaie 12 mingi de baschet și patru perechi de ghete de baschet.

Premierea a fost efectuată de către Ștefan Săndulache, director executiv, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București, Honorius Circa, city manager, Primăria Sectorului 3, Mircea Popa, secretar de stat, Ministerul Tineretului și Sportului și Ionuț Ionescu, marketin manager FF Group, reprezentatul Nike în România.

Nike 3×3 Challenge, un turneu marca Sport Arena Streetball, a fost organizat de ParkLake Shopping Center cu sprijinul ProFM, Corner Tree Café, Gatorade și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

 

Publicatii
11 mai 2017