Sărbătorește ziua muzicii clasice la ParkLake!

În ziua în care Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat muzicii clasice, împlinește 22 ani de existență, violonistul Alexandru Tomescu și Corul de Copii Radio România, dirijor Răzvan Rădos, la pian Madgalena Faur, vor cânta la ParkLake, într-un eveniment din cadrul campaniei “Ascultă 5 minute de muzică clasică”.

Pe scena instalată în Main Square ParkLake Shopping Center (str. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3), Alexandru Tomescu și Corul de copii Radio România vor interpreta câteva opusuri celebre. După concert, Alexandru Tomescu  va oferi autografe pe discurile sale, care pot fi achiziționate de la standul Cărturești aflat lângă scenă.

Evenimentul va avea loc duminică, 24 martie, de la ora 18.00.

,,Este important să ne facem timp pentru cultură, întrucât cultura ne inspiră și ne aduce un strop de culoare în cotidian. Din acest motiv ne-am alăturat bucuroși campaniei organizate de Radio România Muzical. Vrem să oferim ocazia unui număr cât mai mare de oameni să descopere magia muzicii clasice”, au declarat reprezentanții ParkLake Shopping Center.

Alexandru Tomescu, celebrul violonist, recunoscut și pentru implicarea sa în proiecte nonconformiste de promovare a muzicii culte, este din martie 2018 ambasador al proiectului “Ascultă 5 minute de muzică clasică”, organizat de Radio România Muzical. Campania aduce înregistrări cu muzică clasică în marile centre comerciale, sedii de firmă, muzee, etc. din întreaga țară, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie. Programul se derulează și în școlile din România, oferind copiilor înregistrări de referință însoțite de explicații pe înțelesul lor.

Alexandru Tomescu: “Mă bucur foarte mult să particip, în calitate de ambasador al campaniei “Ascultă 5 minute de muzică clasică”, la acest prim eveniment, la ParkLake Shopping Center. Vom arăta o dată în plus că muzica clasică este la ea acasă în orice loc unde sunt oameni cu inimile și sufletele deschise la frumos.”

Ziua Radio România Muzical este sărbătorită și în toate librăriile Humanitas din întreaga țară: 24 martie este Ziua muzicii clasice, cu reduceri de 15% la toate discurile cu muzică clasică. În magazinul online www.carturesti.ro, toate titlurile cu muzică clasică vor avea 15% reducere în perioada 21-25 martie.

Publicatii
14 martie 2019