O nouă ediție de Maratonul Resuscitării în ParkLake!

După ediția de succes de anul trecut, Maratonul Resuscitării revine în ParkLake pe 2 martie! Vă așteptăm la parter, în Main Square, în intervalul orar 12:00 și 22:00, să învațați cum puteți acorda primul ajutor în caz de stop cardiorespirator.

Ce este Maratonul Resuscitării?

Maratonul Resuscitării este o inițiativă lansată la nivelul SMURD Cluj și extinsă național de Fundația pentru SMURD prin care ne dorim educarea populației cu privire la importanța vitală a acordării primului ajutor în caz de stop cardiorespirator.

De ce este vital să participi?

4 din 5 stopuri cardiorespiratorii se întâmplă acasă.

Dacă până la sosirea echipajelor de urgență victima nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea celor din jur, șansele ca aceasta să supraviețuiască scad cu 10% în fiecare minut care trece.

Având în vedere datele menționate mai sus, este de la sine înțeles că dacă ne confruntăm vreodată cu o situație în care suntem martor al unei persoane care a suferit un stop cardiorespirator, șansele de supraviețuire a victimei depind în cea mai mare măsură de reacția noastră.

Recunoașterea rapidă a stopului cardiorespirator, apelarea serviciilor de urgență prin numărul unic 112 și aplicarea manevrelor de resuscitare până la preluarea victimei de către echipajele medicale de urgență sunt vitale pentru supraviețuire și recuperare cu un deficit neurologic cât mai redus.

Oferind doar 30 de minute din timpul tău, sâmbătă, 2 martie, în ParkLake, vei afla cum, cu mâinile goale, poți face diferența dintre viață și moarte!

Cum se desfășoară Maratonul Resuscitării?

În cadrul evenimentului, împreună cu peste 60 de medici, paramedici, asistenți, studenți la medicină și voluntari SMURD, veți exersa pe manechine, în cadrul stațiilor practice, cum recunoașteți și cum trebuie să acționați în cazul unui stop cardiorespirator.

Maratonul va cuprinde peste 20 stații practice cu câte 2 instructori fiecare, ce vor oferi cursuri succesive a câte 30 de minute. Acestea se vor relua pe toată durata evenimentului pentru fiecare nou grup de participanți.

Participarea este gratuită, înscrierea în prealabil nefiind necesară!

Publicatii
19 februarie 2024