Expoziția ELIBERARE, feminitate după cancer, în #ParkLake

În perioada 23 octombrie – 6 noiembrie, vă așteptăm în #ParkLake pentru a vizita expoziția ELIBERARE, organizată de cei de la Asociația Imunis – prima expoziţie de ilustraţii inspirate din poveştile femeilor care şi-au rescris feminitatea după cancer, deşi au trebuit să îşi ascundă diagnosticul.

“ELIBERARE” reuneşte 15 ilustraţii inspirate din poveştile a 15 femei care au parcurs programul Feminitate după cancer în perioada 2021-2023. Din varii motive – pentru a-şi proteja familia, pentru a-şi securiza jobul/business-ul sau din alte cauze personale -, ele au fost nevoite să îşi ascundă diagnosticul, fapt care a făcut cu atât mai grea lupta împotriva cancerului.

Prin expoziţia ELIBERARE, femeile din Imunis îşi doresc să educe publicul larg în ce priveşte dificultăţile prin care trece o femeie care nu doar că este diagnosticată cu cancer, dar este şi nevoită să ascundă acest lucru.

Mai mult decat atât, expoziţia este un testimonial al forţei femeii care se află într-un proces de vindecare şi are ca scop încurajarea tuturor femeilor care au primit un diagnostic oncologic din România să includă în procesul lor şi recalibrarea feminităţii.

Expoziţia ELIBERARE este creată alături de ilustratoarea Animalenas care a desenat ilustraţiile după ce a stat de vorbă cu cele 15 femei şi le-a înţeles povestea. Fiecare ilustraţie reflectă culorile care le-au însoţit pe femei în procesul de vindecare, amuletele lor, animalele totem, dacă sunt mai solare sau mai nocturne, ce le inspiră, dar mai ales arhetipul de feminitate cu care rezonează cel mai tare din cele 7: the Mother, the Maiden, the Queen, the Huntress, the Sage, the Mystic, the Lover.

Ambasadorii expoziției „ELIBERARE” sunt Ada Galeș (actriță), Simona Mereu (coregraf, antreprenor și trainer) și Andrei Leuștean (luptător profesionist de kick boxing).

„Vreau să aflăm de la Simona și Andrei cu ce mentalitate intră în ringul de dans, respectiv de luptă, care este conexiunea lor dintre minte și corp. Vreau să aflăm de la Ada Galeș cum putem să se eliberăm din aceste cuști mentale, emoționale în care femeile se închid ca să își ascundă diagnosticul. Și apoi vreau să ofer aceste informații ca pe niște instrumente utile tuturor femeilor care se luptă cu cancerul.” completează Cosmina Grigore.

Cosmina Grigore va fi prezentă în spațiul expozițional din ParkLake miercuri, 25 octombrie, între orele 14:00 – 17:00 alături de ilustratoarea Animalenas, actrița Ada Galeș și una dintre cele 15 paciente, vineri, 3 noiembrie, între orele 16:30 – 17:30 alături de Simona Mereu și sâmbătă, 4 noiembrie, între orele 18:00 – 20:00 alături de Andrei Leuștean.

Publicatii
20 octombrie 2023