Cinci zile de baschet total te asteapta in ParkLake Shopping Center

Cele mai bune nationale din circuitul mondial de baschet 3×3 vin la Bucuresti

ParkLake va gazdui, in perioada 5-10 august, doua etape din circuitele mondiale de baschet 3×3 desfasurate sub egida Federatiei Internationale de Baschet.

FIBA 3×3 Nations League, competitie rezervata jucatorilor sub 23 de ani si FIBA 3×3 Women’s Series, circuitul mondial feminin, vor aduce la Bucuresti staruri consacrate din baschetul 3×3, precum si viitori performeri la Campionatele Mondiale sau Jocurile Olimpice.

Nationala Romaniei va avea adversari de elita in Mastersul feminin, cu Franta, campioana mondiala si Canada, vicecampioana mondiala la editia din acest an din Belgia, alaturi de campioana olimpica Statele Unite si de Germania, castigatoarea sezonului 2021 din Women’s Series.

Jucatoarele noastre au reusit un rezultat de exceptie in acest an in Women’s Series, la etapa din Mongolia, locul al treilea, dupa Franta si Olanda.

Turneul feminin are loc in zilele de 9 si 10 august.

Deschiderea va fi marcata de meciurile din Conferinta de Sud a Nations League, in care Romania se dueleaza cu Grecia, Israel, Italia si Turcia, atat la masculin cat si la feminin. Turneul rezervat tinerilor jucatori sub 23 de ani are loc intre 5 si 7 august.

Tinerii jucatori romani au astfel sansa de a acumula puncte in clasamentele mondiale chiar pe teren propriu, ierarhia pe natiuni contand pentru calificarea in competitiile europene si mondiale. Romania se afla pe locul trei la masculin si patru la feminin in Conferinta de Sud inaintea etapei de la Bucuresti.

Toate meciurile vor fi transmise in direct pe canalul de YouTube al FIBA 3×3.

ParkLake Shopping Center a mai gazduit etape din circuitele mondiale in 2018 si 2019, fiind una dintre destinatiile traditionale pentru baschetul 3×3 din Romania.

Pe langa meciurile pe care le pot urmari din arena amenajata in interiorul mall-ului, spectatorii vor fi la randul lor angrenati in diverse concursuri cu premii, chiar pe terenul de joc.

Evenimentele FIBA 3×3 Nations League si FIBA 3×3 Women’s Series sunt organizate de catre ACS Sport Promotion si Sport Arena Streetball si sustinute de catre ParkLake Shopping Center, Nike, Tissot, Horizon, si Federatia Romana de Baschet. Partener global al evenimentelor FIBA 3×3 este Wilson.

Evenimentul este finantat de catre Primaria Sectorului 3 prin programul de finantari nerambursabile de la bugetul local.

Publicatii
27 iulie 2022