Căsuța cu povești muzicale, la ParkLake

“Casuta cu povesti muzicale” este un spectacol de opera educativ despre etica, toleranta si copilarie.

Spectacolul contine o multime de situatii din viata reala ce pot inspira relatia dintre parinti si copii lor si va prezenta fragmente din 3 opere pentru copii (Fata Babei si Fata Mosneagului, Motanul Incaltat, Peter Pan), a caror partitura este semnata de compozitori romani. La sfarsitul fiecarui fragment, copiii vor fi incurajati sa impartaseasca invatamintele cu care au ramas si vor afla curiozitati despre compozitor, contextul istoric, epoca si stilul in care au fost scrise lucrarile, precum si informatii despre lumea artistilor(ex. tipurile de voci, machiaj, costume si mici bucati de coregrafie).

Spectacolul porneste de la lumea basmului romanesc („Fata mosului si fata babei”), lucrare scrisa de un compozitor contemporan – Florin Comisel – cu o muzica cu puternice influente folclorice, autentice; proiectul ajunge apoi la o alta poveste celebra – „Motanul incaltat”, din nou, compusa de un muzician roman – Cornel Trailescu, insa de data aceasta o lucrare cu influente din mediul creatiilor europene.

Apoi, urmeaza mult indragita poveste a micului „Peter Pan”, lucrare a compozitorului Laurentiu Profeta, care in aceasta montare, sub regia lui Iulian Sandu (regizorul proiectului), a primit premiul pentru „Cel mai bun spectacol pentru copii” la Gala Operelor Nationale Iasi 2015.

Obiectivul proiectului este de a educa toti copiii in spiritul diversitatii si tolerantei printr-un limbaj pe care ei il pot recunoaste si asimila usor: muzica, poveste si joc.

Evenimentul va avea loc in Main Square, pe 20 ianuarie, de la ora 17:00. Accesul este gratuit. 

Publicatii
15 ianuarie 2019