Flashmob „Purple Salsa”, la ParkLake

Cu ocazia Zilei Internaționale a Luptei Împotriva Epilepsiei, te aşteptăm alături de noi și de Asociaţia pentru Dravet și alte Epilepsii Rare la flashmob-ul Purple Salsa! Duminică, 26 martie, de la ora 17:00, alătură-te dansatorilor de salsa profesionişti de la Wilmark Dance Academy şi alte şcoli de profil din Bucureşti, dar şi apropiaţilor bolnavilor de epilepsie în cadrul unui eveniment unic dedicat luptei împotriva epilepsiei prin dans, pentru ca persoanele afectate de această boală să nu se simtă izolate.

Ziua Internațională a Luptei Împotriva Epilepsiei (26 martie) este denumită și Purple Day, culoarea mov fiind aleasă să reprezinte cauza bolnavilor de epilepsie pentru că este cea a lavandei – plantă asociată cu singurătatea și izolarea. Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare marchează în fiecare an Ziua Internațională a Luptei Împotriva Epilepsiei prin dans. Aproximativ 60 de copii din România sunt cunoscuți ca suferind de Sindrom Dravet, însă boala este mult subdiagnosticată, din cauza lipsei de informații și de fonduri pentru testare.  Mai multe detalii despre proiectele organizației sunt disponibile pe www.dravet.ro

Totodată, „Purple Day” va fi marcată și de Societatea Română Împotriva Epilepsiei (SRIE), Fundația Română de Neurologie și Epileptologie (RONEP), în colaborare cu Primăria Municipiului București, printr-un marș ciclistic, la care toți participanții vor purta culoarea mov. Acesta se va desfășura duminică, 26 martie, între orele 9.00 și 13.00, pe următorul traseu: Ateneul Român – Calea Victoriei (Cercul Militar stânga) – Piața Universității (stânga) – Bdul Nicolae Bălcescu – Piața Romană – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Ateneul Român.

 

Publicatii
22 martie 2017
Categorii
Press Release