Construcţia ParkLake avansează cu STRABAG

Construcţia ParkLake avansează cu STRABAG, contractat pentru lucrările structurale.

  • STRABAG începe lucrările pe șantier
  • Deschiderea este programată pentru anul 2016
  • Centrul comercial va avea o suprafaţă totală închiriabilă de 70.000 m2 şi va dispune de peste 200 de magazine
  • Investiţie totală de 180 de milioane de Euro
  • S-au semnat și/sau angajat contracte de închiriere pentru peste 70% din suprafață

ParkLake, un proiect Sonae Sierra şi Caelum Development, amplasat în Bucureşti, sector 3, a semnat un contract cu STRABAG pentru începerea lucrărilor structurale pentru centrul comercial ParkLake. Prin acest contract, compania de construcţii de renume mondial va fi responsabilă pentru continuarea construcţiei centrului comercial pe perioada anului viitor.

Având în vedere inaugurarea programată pentru anul 2016, colaborarea cu STRABAG oferă investitorilor şi dezvoltatorilor ParkLake garanţia de atingere la termen a obiectivelor de calitate ale construcției. Mai mult, ParkLake realizează progrese în ceea ce priveşte închirierea spaţiului, iar majoritatea retailerilor importanţi la nivel naţional şi internaţional deja au spaţii contractate sau sunt în stadii avansate ale negocierilor pentru închirierea unui spaţiu în cadrul centrului comercial. În acest moment, au fost semnate și/sau angajate contracte pentru peste 70% din suprafaţa totală închiriabilă.

Ingo Nissen, Managing Director al Sonae Sierra în Romania, responsabil pentru dezvoltare, a declarat:

Contractul semnat cu STRABAG asigură calitatea şi garanţia continuării dezvoltării proiectului în termenul pe care ni l-am propus. Compania de renume mondial va lucra pe șantier pe perioada următorului an pentru a finaliza în întregime lucrările structurale, garantând, în acelaşi timp, implementarea în condiţii excelente ale proceselor de protecţie a mediului şi de siguranţă şi sănătate.

CEO-ul Caelum Development, David Sharkey, adaugă:

Acest contract cu STRABAG ne oferă condiţiile optime pentru a continua construcţia centrului comercial conform cu inaugurarea planificată pentru anul 2016. În acelaşi timp, înregistrăm progrese în ceea ce priveşte închirierea spaţiilor din cadrul centrului comercial şi ne așteptăm să putem oferi curând vești în acest sens.

Johann Pölzl, managerul de subdivizie STRABAG responsabil pentru România, a adăugat:

Ne bucurăm să luăm parte la acest proiect unic care va consolida prezenţa STRABAG pe piaţa de construcţii din România și să oferim un nou exemplu de calitate a lucrărilor noastre. Ne angajăm, împreună cu partenerii joint-venture-ului, să transformăm ParkLake într-un exemplu de dezvoltare în Bucureşti şi să construim fundația și structura de calitate pentru un centru comercial de succes.

Centrul comercial ParkLake reprezintă o investiţie totală de 180 de milioane de Euro şi îşi va deschide porţile pentru public în anul 2016. Centrul comercial va oferi retail de înaltă calitate pe o suprafaţa totală închiriabilă de 70.000 m2 cu peste 200 de magazine şi parcare subterană de 2.600 de locuri. Centrul va dispune de un design unic, în ton cu mediul înconjurător şi de o combinaţie distinctivă de activităţi de divertisment şi sport în legătură strânsă cu Parcul Titan, în vecinătatea căruia se află.

Despre Sonae Sierra

Sonae Sierra, www.sonaesierra.com, este specialistul internaţional în centre comerciale, pasionat să creeze experienţe inovative de cumpărare. Compania deţine 46 de centre comerciale, cu o valoare de piaţă de peste 5,9 miliarde de euro şi este prezentă în 14 ţări, de pe 4 continente: Portugalia, Algeria, Azerbaijan, Brazilia, China, Columbia, Germania, Grecia, Italia, Maroc, România, Rusia, Spania şi Turcia. Sonae Sierra administrează şi/sau închiriază 82 de centre comerciale şi o suprafaţă totală închiriabilă de 2,6 milioane m2, care găzduiesc un număr de circa 8.300 de chiriaşi. În 2013, Sonae Sierra a primit peste 406 de milioane de vizite în centrele comerciale pe care le administrează. În prezent, Sonae Sierra are 7 proiecte în curs de dezvoltare, dintre care 3 sunt pentru terţe companii, şi alte 4 noi proiecte în plan.

Despre Caelum Development

Caelum Development, www.caelumdevelopment.eu, este o companie specializată în investiţii şi dezvoltare imobiliară, deţinută de un grup privat de investitori irlandezi cu peste 10 ani experienţă pe piaţa europeană de Real Estate. Având sediul central în Varşovia, Grupul Caelum are un portofoliu extins de 36 de proiecte în Europa şi include 21 de centre de retail cu o suprafaţă brută de 200 000 m2. Cu o echipă dinamică şi dedicată de specialişti în imobilare, focusată pe combinarea experienţei locale de piaţă cu cele mai înalte standarde profesionale, Caelum se bucură de o poziţie solidă pe o piaţă în permanentă schimbare.

Despre STRABAG

STRABAG SE este un grup de tehnologii pentru servicii de construcţii cu sediul în Europa, un lider în domeniul inovaţiei şi al puterii financiare. Serviciile noastre cuprind toate domeniile industriei de construcţii şi acoperă întregul lanţ de valoare din domeniul construcţiilor. Aducem valoare adăugată pentru clienţii noştri cu ajutorul entităţilor noastre specializate, care integrează cele mai diverse servicii, pentru care îşi asumă responsabilitatea. Aducem împreună oameni, materiale şi maşini în locul potrivit, la momentul potrivit, cu scopul de a realiza cele mai complexe proiecte de construcţie – la termen, de cea mai înaltă calitate şi la cel mai bun preţ. Munca şi dedicarea celor peste 73.000 de angajaţi ne permite să generăm un volum anual de aproximativ 14 miliarde Euro. În acelaşi timp, o reţea compactă formată din multiple filiale prezente în multe ţări europene, cât şi, din ce în ce mai mult, şi pe alte continente, ne ajută să ne extindem aria de operare în afara graniţelor Austriei şi Germaniei. Grupul STRABAG operează în România din 1991. În 2013, cei 1.500 de angajaţi români ai companiei au generat un volum de aproximativ 320 milioane Euro. Mai multe informaţii puteţi găsi la www.strabag.ro.

Bucureşti, România, 15 decembrie 2014

Publicatii
29 septembrie 2016
Categorii
Comunicate de Presă