Carrefour se alătură centrului comercial ParkLake

Carrefour se alătură centrului comercial ParkLake prin achiziția unui spațiu de 12.000 m2 pentru cel mai nou hipermarket „verde” al său

  • Carrefour va deține și va opera un hipermarket de 12.000 m2
  • Centrul comercial va avea în total 70.000 m2 de spațiu total închiriabil cu 200 de magazine
  • Investiție în valoare de 180 milioane euro
  • Deschidere programată pentru 2016
  • S-au semnat și/sau angajat contracte de închiriere pentru 65% din spațiul total închiriabil

ParkLake, centrul comercial dezvoltat de Sonae Sierra și Caelum Development în Sectorul 3 al Bucureștiului, tocmai a semnat cu Carrefour un contract privind vânzarea și operarea zonei de hipermarket, lanțul de magazine devenind partener co-proprietar al proiectului.

Având în vedere că ParkLake se va deschide în 2016, Carrefour își demonstrează angajamentul și încrederea în succesul proiectului pentru care lucrările de construcție au demarat în luna ianuarie a acestui an.

În prezent, închirierea spațiilor din ParkLake avansează în ritm rapid, acestea înregistrând un grad de ocupare de aproximativ 65% din suprafața totală închiriabilă.

Fernando Guedes de Oliveira, CEO, Sonae Sierra, a declarat următoarele:

Contractul semnat cu Carrefour subliniază calitatea ofertei centrului comercial ParkLake. Ne bucură foarte tare că un operator profesionist și recunoscut la nivel internațional va deține și va opera  spațiul cheie cum este hipermarketul și va deveni un partener al proiectului. Ne-am bucurat de succes în realizarea portofoliului de chiriași din centrul comercial ParkLake și în curând vom anunța și alte realizări în această direcție, toate o dovadă în plus a faptului că acest proiect de dezvoltare este unul de referință pentru piața românească de retail”. 

David Sharkey, CEO, Caelum Development, a remarcat:

Acest contract este parte a unei serii de negocieri cu mai mulți chiriași cheie, prin care urmărim crearea unui portofoliu unic de magazine. Participarea Carrefour la acest proiect ne bucură și reprezintă, totodată, o garanție a calității înalte a operatorului de hipermarket. Lucrările de construcție avansează, am finalizat etapa săpăturilor și vom începe acum lucrările de structură – suntem în grafic pentru deschiderea programata în anul 2016.

 

Anca Damour, Director, Carrefour Property România, a adăugat:

“Ne bucură să participăm la acest proiect care va consolida prezența Carrefour în zona de est a orașului București. Carrefour continuă totodată politica sa de expansiune pentru toate tipurile de format de magazine și reconfirmă încrederea sa în creșterea pieței din România. Suntem convinși că Parklake va fi un proiect de succes”.

ParkLake reprezintă o investiție de 180 milioane de euro și se va deschide în anul 2016. Centrul comercial va oferi magazine de retail de înaltă calitate pe o suprafata de 70.000 m² suprafață totală închiriabilă, cu aproximativ 200 de magazine și  2.600 de locuri în parcarea subterană. Centrul va avea un design unic, prietenos cu mediul și un mix aparte de facilități de petrecere a timpului liber și sportive, beneficiind de vecinătatea cu Parcul Alexandru Ioan Cuza.

Despre Sonae Sierra

SONAE SIERRA, www.sonaesierra.com, este specialistul internaţional în centre comerciale, pasionat să creeze experienţe inovative de cumpărare. Compania deţine 47 de centre comerciale, cu o valoare de piaţă de peste 5,6 miliarde de euro şi este prezentă în 14 ţări, de pe 4 continente: Portugalia, Algeria, Azerbaijan, Brazilia, China, Columbia, Germania, Grecia, Italia, Maroc, România, Rusia, Spania şi Turcia. Sonae Sierra administrează şi/sau închiriază 83 de centre comerciale şi o suprafaţă totală închiriabilă de 2,6 milioane m2, care găzduiesc un număr de circa 8.300 de chiriaşi. În 2013, Sonae Sierra a primit peste 406 de milioane de vizite în centrele comerciale pe care le administrează. În prezent, Sonae Sierra are 6 proiecte în curs de dezvoltare, dintre care 3 sunt pentru terţe companii, şi alte 4 noi proiecte în plan.

Despre Caelum Development

Caelum Development, www.caelumdevelopment.eu, este o companie specializată în investiţii şi dezvoltare imobiliară, deţinută de un grup privat de investitori irlandezi cu peste 10 ani experienţă pe piaţa europeană de Real Estate. Având sediul central în Varşovia, Grupul Caelum are un portofoliu extins de 36 de proiecte în Europa şi include 21 de centre de retail cu o suprafaţă brută de 200 000 m2. Cu o echipă dinamică şi dedicată de specialişti în imobilare, focusată pe combinarea experienţei locale de piaţă cu cele mai înalte standarde profesionale, Caelum se bucură de o poziţie solidă pe o piaţă în permanentă schimbare.

Despre Carrefour

Cu mai mult de 10,100 de magazine sub sigla sa în 34 de țări, Carrefour Group este cel mai mare retailer European și cel de-al doilea la nivel mondial. De peste 50 de ani, Carrefour este un partener pentru viața de zi cu zi. În fiecare zi Carrefour întâmpină mai mult de 10 milioane de clienți la nivel mondial, oferind o gamă largă de produse și servicii la un preț corect. În România, Carrefour Group numără 162 de magazine, dintre care 26 hipermarketuri „Carrefour”, 81 supermarketuri „Market”, 47 de magazine de proximitate „Express”, 7 magazine de proximitate „Contact” și un magazin online: www.carrefour-online.ro.

 București, România, 18 septembrie 2014

Publicatii
29 septembrie 2016
Categorii
Comunicate de Presă Press Release