ParkLake sărbătorește românește Ziua Universală a Iei

În perioada 24-25 iunie, ParkLake invită bucureștenii să celebreze Ziua Universală a Iei, cel mai cunoscut și îndrăgit simbol românesc. Vizitatorii centrului comercial sunt așteptați să susțină tradiția și valorile românești în cadrul evenimentului dedicat.

În acest weekend, ParkLake găzduiește o expoziție care promovează Ia, textilele tradiționale, simbolurile și arta populară românească. Evenimentul este completat de o serie de activări speciale menite să aducă bucureștenii mai aproape de tradiția autohtonă.

Expoziții de artă românească

Povestea iei românești va fi redată în zilele de 24-25 iunie și printr-o expoziție de artă fotografică dedicată sărbătorii Sânzienelor și iei românești. Fotografiile pot fi admirate la ParkLake, în intervalul 10:00-22:00.

De asemenea, publicul este invitat să afle povestea iei românești în cadrul unei expoziții unice de ii tradiționale românești. Colecția de obiecte vestimentare aparține Iuliei Gorneanu și datează din perioada interbelică. Expoziția de ii va avea loc în zilele de 24 și 25 iunie, în Main Square (parter), între orele 10:00-22:00, cu acces gratuit.

Look de sărbătoare

După ce au trecut pe la expoziții, vizitatorii sunt așteptați în weekend să se bucure de mai multe activități cu specific românesc. Vizitatoarele vor fi întâmpinate de o echipă de specialiști care le va împleti părul. Și pentru ca transformarea să fie completă, echipa Kendra Beauty Cosmetics  așteaptă doamnele și domnișoarele la cornerul dedicat, pentru o sesiune de machiaj gratuit în ton cu ia. Zonele de make up și hairstyling vor fi deschise între orele 14:00-20:00, în Main Square, cu acces gratuit.

De asemenea, vizitatorii vor rămâne cu o amintire de neuitat de la sărbătoarea iei. Aceștia vor putea face poze în zona foto, în intervalul 14:00-20:00, pe care le vor primi imprimate.

Ateliere de creație și muzică tradițională

Tot în weekend, copiii sunt așteptați să-și testeze creativitatea în cadrul unui atelier de creație românesc. Astfel, cei mici sunt invitați să-și confecționeze propriile jucării și accesorii tematice românești, sâmbătă și duminică, între 16:00-20:00, în Main Square.

Ziua Universală a iei la ParkLake este sărbătorită și prin concertele susținute de artiști români. Sâmbătă, îndrăgita artistă Diana Matei va încânta publicul cu muzică românească, iar duminică bucureștenii vor putea dansa pe muzica lui Silviu Biriș. Concertele vor avea loc de la ora 18:00 pe scena amplasată în Main Square.

Publicatii
19 iunie 2017