Maratonul Resuscitării – Ediția II

UPDATE:

În lumina evenimentelor recente, dorim să vă comunicăm faptul că punem măsurile de prevenție mai presus de orice și implicit și sănătatea oamenilor, motiv pentru care am decis să reprogramăm în data de 4 aprilie cea de-a doua ediție a Maratonului Resuscitării din București, ce urma să se desfășoare în ParkLake Shopping Center, sâmbăta aceasta, între orele 12:00-22:00.

În acest context ne dorim să vă informăm cu privire la cele mai importante măsuri de prevenție ce vă pot ajuta să minimizați riscul infecției cu noul coronavirus:

  • Spălați-vă des pe mâini, cât mai des, folosind apă și săpun sau folosiți un dezinfectant pe bază de alcool
  • Evitați contactul cu oamenii care suferă de infecții respiratorii
  • Nu vă atingeți nasul, gura sau ochii dacă nu aveți mâinile igienizate
  • Acoperiți-vă nasul și gura când strănutați sau tușiți
  • Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului
  • Folosiți masca de protecție numai dacă sunteți în apropierea oamenilor bolnavi

Apelați numărul unic de urgență 112 dacă aveți febră sau tuse și ați călătorit în țări cu cazuri confirmate de persoane infectate cu coronavirus. Specificați acest lucru dispecerului.

Linia TELVERDE 0800800358 se poate apela în cazul în care doriți informații cu privire la virusul COVID-19 (cum se transmite, măsuri de prevenție, cum se manifestă). TELVERDE nu este pentru urgențe.

Vă încurajăm să urmăriți canalele oficiale pentru informații actualizate cu privire la virusul COVID-19 și să aplicați măsurile de prevenție pentru sănătatea dumneavoastră și a celor din jur.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm cu drag alături de noi, pe 4 aprilie, să învățați cum puteți salva o viață.

 

Tu cât de multe știi despre acordarea primului ajutor în situații de urgență? Pe 29 februarie, între orele  12:00 – 22:00,  ParkLake găzduiește în Main Square  ”Maratonul Resuscitării”, o acțiune amplă organizată de SMURD, în cadrul căreia medici și paramedici SMURD, cu experiență în intervențiile medicale de urgență, vor preda tehnici de prim ajutor în mod gratuit.

Ce este Maratonul Resuscitării?

Maratonul Resuscitării este un eveniment public organizat sub forma unui curs de prim ajutor de dimensiuni crescute, având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației asupra importanței dobândirii cunoștințelor de prim ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți.

Scurt istoric

Maratonul Resuscitării a fost lansat în anul 2015 și a pornit ca o inițiativă a studenților mediciniști voluntari SMURD din Cluj-Napoca. Până în prezent, în cadrul edițiilor organizate în Cluj-Napoca, au fost instruite, în total, aproximativ 5.500 de persoane. În anul 2019, Fundația pentru SMURD a reușit extinderea proiectului la nivel național, organizând 3 noi ediții în București, Constanța și Timișoara, înregistrând peste 3500 de participanți.

Cum se desfășoară cursurile?

În cadrul evenimentului, împreună cu peste 50 de medici, paramedici, asistenți, formatori și voluntari ai Fundației pentru SMURD, participanții exersează pe manechine cum pot recunoaște și cum trebuie să intervină în cazul unui stop cardiorespirator.

Maratonul va cuprinde peste 15 stații practice cu câte 2 instructori fiecare, ce vor oferi cursuri succesive a câte 30 de minute, participanții putând exersa manevrele de resuscitare pentru cele trei categorii principale de victime, adult, copil și sugar. Acestea se vor relua pe toată durata evenimentului pentru fiecare grup de participanți.

Participarea este gratuită, înscrierea în prealabil nefiind necesară.

De ce este important să înveți prim ajutor?

4 din 5 stopuri cardiorespiratorii se întâmplă acasă.

Dacă până la sosirea echipajelor de urgență victima nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea oamenilor din jur, șansele ca aceasta să supraviețuiască scad cu 10 % în fiecare minut care trece.

Având în vedere datele menționate mai sus, este de la sine înțeles că dacă ne confruntăm vreodată cu o situație în care suntem martor al unei persoane intrate în stop cardiorespirator, șansele de supraviețuire a victimei depind în cea mai mare măsură de reacția noastră. Recunoașterea rapidă a stopului cardiorespirator, apelarea serviciilor de urgență prin numărul unic 112 și aplicarea manevrelor de resuscitare până la preluarea victimei de către echipajele medicale de urgență se dovedesc a fi vitale pentru șansele de supraviețuire și recuperare cu un deficit neurologic cât mai redus.

Ediția a II-a din București a „Maratonului Resuscitarii” este organziată cu sprijinul ParkLake Shopping Center, Gloria Jean’s Coffees ParkLake, Pep & Pepper și Hotel Cișmigiu.

Publicatii
30 ianuarie 2020
Categorii
homepage

Tot ceea ce ai nevoie intr-un singur loc