POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE PENTRU UTILIZAREA SITE-URILOR PARKLAKE

PREVEDERI GNERALE:
SC PARKLAKE SHOPPING S.A cu sediul social in Bucuresti, Sector 1, Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 42-44, Baneasa Business & Technology Park, Cladirea A, Aripa A1, etaj 1, biroul nr. 6, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/15044/2006cod unic de inregistrare 19035549, operator de date cu caracter personal inregistrat la ANSPDPC, este o societate infiintata conform legislatiei romane.

Parklake Shopping SA este proprietarul de drept al centrului comercial ParkLake (denumit în continuare „Centrul Comercial”) localizat in București, sectorul 3, str. Liviu Rebreanu nr.4, iar prelucrarea datelor se realizează în centrul comercial prin mijloace automate, cu respectarea cerințelor legale si in condiții care sa asigure confidențialitatea, securitatea si respectarea drepturilor persoanelor vizate.

Prelucrarea datelor se face cu respectarea următoarelor principii:

Consimțământul persoanei vizate

Orice prelucrare de date cu caracter personalpoate fi efectuata numai daca persoana vizata si-a dat consimțământul, în acest sens. Consimtamantul dvs. pentru prelucrarea datelor cu caracter personal se da prin accessarea siteului parklake.ro.

Confidențialitatea
Informațiile sunt prelucrate si folosite conform politicii de confidențialitate a datelor personale si nu vor fi folosite in nici un mod care contravine acestei politici; informaţiile colectate sunt folosite numai pentru scopul in care sunt colectate.

Notificarea și Legalitatea

Operatorul de date cu caracter personal este notificat la Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Prelucrarea datelor cu caracter personal se face in temeiul si in conformitate cu prevederile legale.

Protejarea persoanelor vizate

Persoanele vizate au dreptul de acces la datele care sunt prelucrate, de a interveni asupra acestora, de opoziție si de a nu fi supuse unei decizii individuale, precum si dreptul de a se adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanței de judecata pentru apărarea oricăror drepturi garantate de lege, care le-au fost încălcate.

Securitatea
Masurile tehnice si organizatorice de securitate a datelor cu caracter personal sunt stabilite pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat (accesul la bazele de date a utilizatorilor se face pe baza de nume utilizator şi parola).

Drepturile Persoanei Vizate

Dreptul de a obține de la Parklake Shopping S.A., la cerere si in mod gratuit rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor a căror prelucrare nu este conforma cu Legea, in special a datelor incomplete sau inexacte

Dreptul de a obține de la Parklake Shopping S.R.L., la cerere si in mod gratuit transformarea in date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conforma cu Legea;

Dreptul de a va opune in orice moment, din motive întemeiate si legitime, ca datele care va vizează sa facă obiectul unei prelucrări, cu excepția cazurilor in care exista dispoziții legale contrare; in caz de opoziție justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza

Dreptul de va adresa justiției pentru apărarea oricăror drepturi garantate de Lege, care v-au fost încălcate

Securitatea Datelor Cu Caracter Personal

Parklake Shopping S.A. certifica faptul ca îndeplinește cerințele minime de securitate a datelor cu caracter personal.

Parklake Shopping S.A. confirmă că accesul la computerele ce conţin baze de date cu caracter personal este restricţionat cu cont/user si parola.

Datele cu caracter personal nu vor fi înstrăinate sub nicio forma terţelor persoane străine, iar accesul la bazele de date este permis doar persoanelor autorizate în acest sens; Datele sale cu caracter personal pot fi transferate și /sau procesate în străinătate catre societati din acelasi grup cu Parklake Shopping SA cu respectarea prevederilor legale în vigoare, în aceleași scopuri mentionate mai sus. De asemena, pot avea accces la datele cu caracter personal colectate contractorii Parklake Shopping SA, respectiv societatile care asigura intretinerea siteului web si a operatorilor de marketing.

Pentru mai multe detalii și informații orice persoana interesata se poate adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

POLITICA DE COOKIES
Site-urile ParkLake utilizează cookie-uri, pentru a le oferi utilizatorilor o experienţă de navigare mai plăcută. În continuare, puteţi citi mai multe detalii despre modul în care cookie-urile sunt plasate, utilizate şi administrate.

Cookie-urile utilizate de acest site ne oferă un feedback valoros şi ne ajută să înţelegem mai bine nevoile vizitatorilor noştri. Informaţiile obţinute din aceste cookie-uri nu sunt stocate în baza noastră de date.

Ce este un „cookie”?

Un „Internet Cookie” (termen cunoscut și ca „browser cookie” sau „HTTP cookie” sau „cookie”) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet „pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard drive-ul utilizatorului). Cookie-urile sunt apoi retrimise către site-ul originar la fiecare vizită ulterioară sau către un alt site care recunoaște acel cookie. Însă, cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet. Rolul lor principal este de a memora alegerile făcute de un utilizator la un moment dat sau pentru a recunoaște vizitatorii frecvenți ai unei pagini web.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

Cookie-uri de sesiune – care sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browser-ului web, pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe web-site-ul respectiv sau închide fereastra browserului (ex: în momentul logării/delogării pe/de pe un cont de webmail sau pe rețele de socializare)

Cookie-uri persistente – a căror stocare se face pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (și, în general, depinde de durata de viață prestabilită pentru cookie). Există cookie-uri folosite exclusiv pentru o singură sesiune, nefiind reținute după ce utilizatorul a părăsit website-ul și cookie-uri reținute și reutilizate la fiecare vizită a acelei persoane pe site-ul respectiv. Totuși, cookie-urile pot fi șterse în orice moment de către utilizator prin intermediul setărilor browser-ului.

Ce avantaje are utilizarea „cookie”-urilor?

Cookie-urile vă ajută să vă bucurați de o experienţă de utilizare îmbunătăţită, memorând preferinţele dvs. legate de confidenţialitate online sau opţiuni privind limba site-ului. În acelaşi timp, ne ajută să înţelegem mai bine nevoile vizitatorilor noştri şi să ne adaptăm structura website-ului în consecinţă.

Informaţiile obţinute ne ajută să identificăm, la nivel de ansamblu, care sunt zonele în care putem aduce îmbunătăţiri website-ului nostru, cum ar fi:

cele mai populare pagini (pentru a le putea face mai accesibile)

paginile care nu sunt folosite (pentru a îndepărta conţinutul inutil)

informaţiile care se caută (pentru a le putea pune la dispoziţia vizitatorilor)

zonele în care apar erori (pentru a le putea repara)

Care este durata de viaţă a unui cookie?

Durata de viaţă a unui cookie poate varia semnificativ, în funcţie de scopul pentru care acesta este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (session cookies) şi nu mai sunt reţinute odată ce utilizatorul a părăsit website-ul, în timp ce altele sunt reţinute şi refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel website („cookie-uri permanente”). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi şterse de către un utilizator în orice moment, prin intermediul setărilor browser-ului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terţi?

Anumite tipuri de conţinut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terţe părţi/ furnizori Acestea se numesc „third party cookies”. Furnizorii terţi trebuie să respecte legea în vigoare şi politicile de confidenţialitate ale deţinătorului site-ului.

Ce tipuri de cookie-urile pot plasa terţii?

În urma unei vizite pe site-urile ParkLake, pot fi plasate:

Cookie-uri de performanţă a site-ului – care reţin preferinţele utilizatorilor astfel încât să nu mai fie nevoie precizarea lor la fiecare vizită pe site.

Cookie-uri de analiză – care identifică dacă vizitatorul este pentru prima oară pe acest site sau dacă e vorba de un vizitator frecvent. Aceste informaţii ne ajută să monitorizăm utilizatorii unici şi numărul de vizite pe site.

Cookie-urile provenite de la Google Analytics și Facebook Insights

Prezentul site foloseşte cookie-uri care pot proveni de la Google Analytics și Facebook Insights. Informaţiile colectate de către aceste cookie-uri sunt transferate şi stocate de către Google pe serverele proprii, în conformitate cu practicile sale de confidenţialitate. Site-ul folosește cookie-uri Google Analytics și Facebook Insights pentru a colecta informaţii despre modul în care vizitatorii utilizează acest site şi pentru a detecta posibile probleme de navigare.

Google Analytics și Facebook Insights stochează informaţii despre paginile vizitate, durata de navigare pe site, modalitatea prin care a fost accesat site-ul, precum şi secțiunile accesate din cadrul paginilor. Nu sunt stocate informaţii personale, prin urmare, aceste informaţii nu pot fi folsite pentru identificarea utilizatorului.

Site-ul foloseşte Google Analytics și Facebook Insights pentru a putea urmări dacă site-ul întruneşte cerinţele utilizatorilor şi pentru a prioritiza îmbunătăţirea proceselor derulate. Google oferă mai multe informaţii despre cookie-uri în pagina de politică a confidenţialităţii şi politica cookie-urilor. De asemenea, Google și Facebook, pune la dispoziţie un „add-on” ce oferă posibilitatea renunţării la Google Analytics și Facebook Insights, indiferent de paginile accesate.

Pentru mai multe informaţii cu privire la modul în care Google foloseşte şi colectează aceste date, vă invităm să accesați link-ul privacy policy.

Ce tip de informaţii sunt stocate şi accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile păstrează într-un fişier text de mici dimensiuni informaţii care permit unui website să recunoască un browser. Webserverul va recunoaşte browser-ul până când cookie-ul expiră sau este şters.

Cookie-ul stochează informaţii importante, care îmbunătăţesc experienţa de navigare pe Internet (ex: setările limbii în care se doreşte accesarea unui site; păstrarea unui user logat în contul de webmail; securitatea online banking etc.)

De ce sunt cookie-urile importante pentru navigarea online?

Website-urile încearcă să evolueze şi să-şi îmbunătăţească în mod constant serviciile oferite, motiv pentru care cookie-urile sunt esenţiale pentru buna lor funcţionare şi pentru adaptarea conţinutului la preferinţele şi interesele fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele website-uri imposibil de folosit. Opţiunea este în întregime în mâinile utilizatorului.

Securitatea şi confidenţialitatea cookie-urilor

Cookie-urile sunt complet inofensive şi nu reprezintă viruşi! Folosind formate tip plain text, nu sunt alcătuite din bucăţi de cod, aşadar nu sunt fişiere executabile şi nu se pot auto-rula.

Cu toate acestea, deoarece stochează informaţii despre preferinţele şi istoricul de navigare al utilizatorilor pe unul sau mai multe site-uri, cookieurile pot fi folosite ca o formă de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt conştiente de acest fapt şi în mod constant marchează cookie-urile pentru a fi şterse în cadrul procedurilor de ştergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

În general, browser-ele au integrate setări de confidenţialitate care furnizează diferite niveluri de acceptare a cookie-urilor, valabilitate şi stergere automată dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Cookie-urile pot fi dezactivate?

Dezactivarea şi refuzul de a primi cookie-uri vă poate limita experienţa navigării pe internet, făcând anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat. Însă alegerea este întotdeauna a utilizatorului.

Toate browser-ele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în „Opţiuni” sau în meniul de „Preferinţe” al browser-ului dvs.

III. POLITICA DE PRELUCRARE A DATELOR COLECTATE ÎN VEDEREA COMUNICĂRII DE MARKETING

Parklake Shopping S.A. inregistreaza numai informatiile cu caracter personal oferite voluntar de catre vizitator/ utilizator.

Parklake Shopping S.A. este operator de date cu caracter personal. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Parklake Shopping S.A. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza Utilizatorii. Parklake Shopping S.A. respecta dreptul la confidentialitatea datelor fiecarei

persoane care acceseaza www.parklake.ro.

Prin inscrierea pe www.parklake.ro completarea datelor personale in formularele de inscriere newsletter, Utilizatorii declara ca sunt de acord ca toate datele lor personale sa fie incluse in baza de date a Parklake Shopping S.A. si isi dau acordul expres si neechivoc ca toate datele lor personale sa fie stocate si utilizate pentru:

• activitati de marketing prin primirea de mesaje de informare sau comerciale (oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea Parklake Shopping S.A. si a tertilor cu care Parklake Shopping S.A. are relatii de orice natura) la adresele de e-mail comunicate Parklake Shopping S.A.
• participarea la concursuri, promotii;
• transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in web site, administrare etc);
• statistici interne necesare pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite si imaginii www.parklake.ro si pentru crearea unor elemente caracteristice noi, promotii, functionalitati si servicii noi;
• pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale www.parklake.ro;
• cercetari de piata;
• urmarirea datelor de vanzari.